Kamerplanten
Lissens Lieveling
Kerst

Hoe verzorg je een Amaryllis?

Een Lissens-Lieveling van de maand: de Amaryllis. Of zeg maar Amai-ryllis! Deze blikvanger fleurt de kamer direct op.
Lees meer
Kerst

De legende van de maretak

Elkaar een kus geven onder de maretak is een typische kerstraditie, die in ons land misschien niet zo vaak echt wordt uitgevoerd, maar wel door iedereen gekend is.
Lees meer
Bloemen

Bollen-op-pot verzorgen: zo doe je dat

Bloembollen in een pot, perfect om je in hartje winter een lentegevoel te geven. Met deze tips kan je er extra lang van genieten.
Lees meer
Decoratie
Kerst

Tips voor de mooiste kerstboom

O denneboom, o denneboom... Met deze tips komen die wondermooie takken helemaal tot zijn recht!
Lees meer
Kamerplanten
Lissens Lieveling

Hoe verzorg ik een Calathea?

Met de Calathea haal je een opvallende en levendige kamerplant in huis. De Calathea wordt ook wel 'Levende Plant' genoemd, omdat hij bij gebrek aan licht zijn bladeren sluit om deze bij de eerste lichtstralen weer te openen. Voor gevorderden om te verzorgen, maar daar geeft de Calathea je wel veel schoonheid voor terug!
Lees meer
Kamerplanten
Lissens Lieveling
Kerst

Alles wat je moet weten over de Kerstster

Kerststerren, ook gekend onder de naam poinsettia, zorgen vandaag in veel landen voor kerstsfeer tijdens de eindejaarsperiode. Met zijn kleurrijke, stervormige hoge bladeren past hij perfect bij de andere kerstversiering. Hij staat niet alleen mooi op zichzelf maar ook bijvoorbeeld op een mooi gedecoreerde kersttafel.
Lees meer
Kerst

Tips voor je kersttuin én originele kerstcadeaus

In je woonkamer is de kerstsfeer ongetwijfeld al à point, maar wat met je tuin? Met deze tips trek je die gezellige kerstwarmte door naar buiten. Bovendien kan je er ook enkele originele cadeau-ideetjes uithalen.
Lees meer
Buitenplanten

Hoe herstel ik kale plekken in mijn gazon?

Kale plekken in je gazon, liever niet! Kale plekken vaak het gevolg van een strenge winter, droge zomer of een te zware belasting van je grasmat. Een verticuteerbeurt laat soms ook haar sporen na, om nog maar te zwijgen van overenthousiaste huisdieren of ongewenste bezoekers zoals mollen, engerlingen of emelten.
Lees meer
Kamerplanten

3x kamerplanten voor je badkamer

In elke ruimte waar voldoende licht is, past wel een plant. Zelfs in de badkamer. Ze houden de ruimte fris en fleurig en door de hoge vochtigheidsgraad gaat de badkamer ook nog eens heerlijk ruiken. Je kiest voor je badkamer dus best planten die goed tegen deze hoge vochtigheidsgraad kunnen, en het ook graag lekker warm hebben. Met deze drie kan je niet fout gaan:
Lees meer
Kamerplanten

Hoe moet ik Orchideeën verpotten en verzorgen?

Orchideeën verpot je best om de 1 à 2 jaar. Hierbij neem je best deze tips in acht.
Lees meer
Buitenplanten

Hoe verwijder of vermijd ik mos in mijn gazon?

Mosgroei is een probleem in veel gazons. Door de oorzaak aan te pakken, kan je een blijvende oplossing creeëren.
Lees meer
Kamerplanten

Hoe hou ik mijn kamerplanten in leven?

Met hun bloemen en bladeren fleuren kamerplanten elk interieur op en zorgen ze voor sfeer en gezelligheid. Om jarenlang plezier te hebben van je kamerplanten, moeten hun natuurlijke groeiomstandigheden zo goed mogelijk nagebootst worden. Licht en water, maar ook de potgrond en de bemesting spelen daarbij een belangrijke rol.
Lees meer
Buitenplanten

7 + 1 tips om bomen te planten

Bomen zijn echte blikvangers in je tuin. Beuk, populier, berk, esdoorn, linde... Stuk voor stuk prachtige soorten. Maar wanneer bomen planten? En hoe ga je te werk? Laat niets aan het toeval over en ontdek snel alle geheimen voor het planten van bomen.
Lees meer
Buitenplanten

Hoe kan ik mijn gazon het best onderhouden?

Een mooi onderhouden gazon is de trots van elke tuinier. Maar hoe krijg en behoud je een intens groene grasmat, twaalf maanden lang?
Lees meer
Kamerplanten

Wat kan ik doen tegen gele spikkels op mijn kamerplant?

Gele spikkeltjes of streepjes op je kamerplanten? Of staan ze er dof bij? Grote kans dat dit het werk is van de spintmijt.
Lees meer

Betalen met consumptiecheques

Wij aanvaarden zowel digitale als papieren consumptiecheques van Edenred, Monizze en Sodexo. Je kan er alles mee kopen in onze winkel. Teruggaves in geld zijn niet mogelijk.
Lees meer
Buitenplanten

Waarom kalk gebruiken op mijn gazon?

Een gazon bekalk je best jaarlijks, om de zuurtegraad op een gezond peil te houden.
Lees meer
Kamerplanten

Wanneer moet ik kamerplanten verpotten?

Na drie à vijf jaar is het meestal tijd om je kamerplanten te verpotten. De potgrond is dan vaak een beetje wit uitgeslagen. Voor planten die in de winter bloeien, is de herfst het ideale tijdstip. Voor andere planten wacht je best tot in het vroege voorjaar.
Lees meer

Betalen met ecocheques

WAT KAN JE BIJ ONS KOPEN MET ECOCHEQUES: Planten voor binnen en buiten. Bloempotten vervaardigd uit gerecycleerd materiaal of met bio-garantie. Ledverlichting (kerstverlichting). Verlichting op zonne-energie. Biologisch gecertifieerde meststof - zaden - bloembollen – teelaarde. Composteervat. Regenwatertank. Tuingereedschap zonder motor. Producten gemaakt in FSC-PEFC hout, zoals bijvoorbeeldTuinspellen. Tuinhuizen. Tuinterras. Tuinmeubelen. Portieken. . Ecologische tuinierskledij met ecolabel. We aanvaarden papieren en electronische ecocheques van Edenred, Monizze en Sodexo.
Lees meer