Kruiden snoeien & invriezen

Kruiden snoeien

Bij kruiden geldt de regel: snoeien doet groeien! Er is geen slecht tijdstip om je kruiden bij te snoeien, dit kan het hele jaar door. Zeker bij kruidenplanten die snel groeien, zoals basilicum, munt en dille, moet je regelmatig de snoeischaar bovenhalen. 

Snoei je kruiden zeker voor ze gaan bloeien. Eens ze in bloei staan, verliezen ze namelijk een stukje van hun smaak. 

Kruiden invriezen

Klaar met snoeien? Gooi de afgeknipte stukjes zeker niet weg, ook al kan je ze niet meteen gebruiken in de keuken!

Een makkelijke manier om verse kruiden te bewaren is invriezen in olijfolie.

  • Snij de kruiden in stukjes en doe ze in een bakje waar je ijsblokjes in maakt
  • Vul verder aan met olijfolie en zet in de diepvries.
  • Haal de blokjes, van zodra ze bevroren zijn, uit het bakje en bewaar ze verder in een potje of zakje in de diepvries. 

De meeste soorten kruiden zijn hiervoor geschikt. Je kan blokjes maken met één soort of een heerlijke mix van kruiden. Makkelijk en snel te gebruiken voor een dressing, om groenten te stoven of soep & bouillon te maken. Heerlijk!

Bronnen: Allegrow.be