Ons verhaal

Het begin

Louis Lissens was reeds voor WOII kweker van snijbloemen. Hij verkocht deze op de Dendermondse zondagsmarkt. Op veertienjarige leeftijd volgde Frans Lissens het voorbeeld van zijn vader. In 1972 trouwde Frans met Lena De Geest, die zelf ook opgroeide in een gezin van plantenkwekers. Samen kweekten ze diverse soorten snijbloemen en perkplanten.

 

Van kwekerij naar winkel

Naast hun kwekerij begonnen Frans en Lena ook thuis een beperkt assortiment bloemen te verkopen. Eind jaren zeventig bouwden ze hun eerste verkoopsserre voor kamerplanten. Stilaan werd de 'winkelverkoop' groter. Daardoor werd de kweek van snijbloemen afgebouwd.

Derde generatie

Na zijn opleiding Meesterbinder-Florist kwam zoon Luc in 1995 mee in de zaak werken. Luc bracht toen ook een kunstboek met zijn werk uit. Na twee jaar kwam dochter Veronique er ook bij, die dan de opleiding Meesterbinder-Florist volgde. Er kwam een afdeling decoratie, buitenplanten, en de afdeling snijbloemen werd uitgebouwd.

In 2001 werd het tuincentrum door Luc en Veronique overgenomen, en in 2006 werd de winkel grondig vernieuwd. Naargelang het seizoen wordt de winkelinrichting jaarlijks in een nieuw jasje gestoken. In 2022 werd de buitenplantenafdeling uitgebreid in oppervlakte én assortiment.

 

Lissens vandaag

Lissens is specialist in bloemen, planten én decoratie. Topkwaliteit is voor ons cruciaal. Klanten kunnen rekenen op onze ervaring. Als familiebedrijf hechten we veel belang aan een goed persoonlijk contact.

Aanbod

  • Snijbloemen zijn nog steeds heel belangrijk. Zelfs in de winter is er een ruime keuze. Ook zorgen we voor bloemen bij bijzondere gelegenheden, zoals een huwelijk, jubileum of begrafenis.
  • In onze afdeling binnen- en buitenplanten vind ieder wat wils. 
  • De belangstelling voor een moestuin is de laatste tijd erg toegenomen. Vroeger was dat vooral de oudere generatie, nu is het ook iets wat jongeren aantrekt. We hebben een groot gamma groentenplantjes en kruiden, waaronder ook zeer speciale soorten. Een eigen moestuin geeft voldoening, het is goedkoper, en bovendien is alles vers en weet men wat er op het bord ligt.
  • Heb je naast een mooie plant ook een hippe pot of vaas nodig? Die vind je ongetwijfeld in ons deco-aanbod.
  • Ook wie op zoek is naar een origineel cadeautje, zal bij ons zeker iets vinden. Dankzij onze ervaring kunnen we onze klanten goed adviseren.

Een bezoekje aan ons tuincenter is niet alleen leuk door het verrassende aanbod, maar ook door de sfeer die we creëren. Je kan ons gerust eigentijdse "experten in groen" noemen voor huis en tuin!

4-sterren tuincentrum

Eind februari 2023 behaalden we op de Belgische Tuincentra Awards uitgereiktmaar liefst vier van de vijf sterren, en behoren daarmee tot de betere tuincentra van Vlaanderen!