Recept
Bodem
Maak zelf het pizzadeeg of koop een kant-en-klaar deeg in de supermarkt. Je kan ook oud brood of pistolets gebruiken als bodem.
Tomatensaus (recept van Libelle)
Ook hier kan je kiezen: koop je je tomatensaus kant-en-klaar, of maak je ze zelf met lekkers uit je tuin?:
- 1 el olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 1 geperst teentje knoflook
- 450 gram tomaten, ontveld en in stukjes
- 1 el verse basilicum
- zout
- peper
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg daar de ui en knoflook aan toe. Voeg na een minuutje of 3 de gehakte tomaten en zout en peper naar smaak toe. Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Beleg
- Bestrijk je pizzabodem met een dun laagje tomatensaus. Laat aan de randen ongeveer 1 cm vrij zodat je saus niet van je pizza drupt in de oven
- Beleg rijkelijk naar wens: strooi nog wat kruiden over je spaghettisaus, leg extra schelletjes tomaat, mozzarella, paprika, champignons, kaas… Hou er wel rekening mee dat ingrediënten die te vochtig zijn, je bodem wat zompig kunnen maken. Verse kruiden zoals basilicum kunnen zowel voor als na het bakken toegevoegd worden. Basilicum leg je wel best onder wat kaas, zodat het niet verbrandt.