Hoeveel verbruikt mijn LED-kerstverlichting?

LED-kerstverlichting is royaal met sfeer, en zuiniger in energie dan je zou denken. Hieronder lijsten we enkele veelgestelde vragen op over de kerstverlichting die wij verkopen in ons tuincentrum.

1. Hoeveel energie verbruikt de LED-verlichting in mijn kerstboom?

LED-kerstverlichting is 5 tot 10 keer zuiniger dan traditionele gloeilampjes. Dit komt voornamelijk omdat LED-verlichting veel minder stroom verbruikt, waarmee je direct bespaart op energiekosten. Daarnaast staat LED-verlichting garant voor een lange levensduur en zijn de lampjes onbreekbaar.

Je ziet het per type in de tabellen hieronder.

*Verbruik op basis van 240 uur (30 dagen/8h per dag/inclusief transformer).

**Gemiddelde energieprijs, september 2022, kWh € 0,60.

2. Is het nuttig om een timer te gebruiken?

Ja, want een timer voorkomt onnodig energieverbruik. Alle Lumineo kerstverlichting heeft een timer, dit is een tijdschakelaar om de verlichting op het gewenste tijdstip aan en uit te zetten. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.

3. Hoeveel kost het om een kerstboom te verlichten?

30 dagen 8 uur per dag de kerstboom verlichten kost minder dan 1 euro. Het energieverbruik van 1 maand led kerstboomverlichting is vergelijkbaar met 8 uur televisie kijken of 1 wasbeurt. Bovendien blijven in veel huishoudens 1 of meer schemerlampen uit als de kerstboom ‘aan’ is.

4. Wat betekent het energielabel g op de verpakking?

Per 1/9/2021 is de nieuwe Europese wetgeving voor verlichting van kracht. Op basis hiervan is Lumineo verplicht het energielabel op de verpakking te plaatsen. Dit label bepaalt de verhouding tussen lichtopbrengst en energieverbruik. Het label zegt weinig over de energiezuinigheid. Kerstverlichting is sfeerverlichting en geeft daardoor per definitie minder licht. Dat verklaart het label G op de verpakking.

bron: lumineo