Bloemenzaden voor meer biodiversiteit in je tuin

Een mooiere planeet begint in je eigen tuin. Wist je dat je zelf je steentje kan bijdragen aan meer biodiversiteit, door nuttige insecten te voeden? 

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit betekent de variatie aan leven. In de natuur heeft elke vorm van leven een bepaalde functie. Door deze variatie aan leven te verhogen, worden heel wat functies in de natuur opnieuw gestimuleerd, waardoor de natuur weer in evenwicht komt. Soms volstaat een klein gebaar om de biodiversiteit een handje toe te steken.

Door in of rond de moestuin bepaalde bloemen te zaaien kunnen nuttige insecten aangetrokken worden die de schadelijke insecten opeten die het op onze groenten gemunt hebben. DCM ontwikkelde 4 decoratieve bloemenmengsels die elk een specifieke doelgroep van insecten aantrekken. Een zee van bloemen in harmonieuze kleuren, waardoor de variatie aan insecten in de tuin verhoogt en jouw planten op een natuurlijke manier beschermd worden.

De zaden voor de 4 decoratieve bloemenmengsels zijn gemengd met een organisch bodemverbeterend middel van DCM dat het bodemleven in de grond stimuleert. Een actiever bodemleven voorkomt bodemmoeheid en zorgt voor gezonde wortels en gezonde planten. Met de bloemenmengsels van DCM stimuleer je dus de biodiversiteit zowel boven als onder de grond en kan je tot laat in het najaar genieten van prachtige bloemen!

De 4 Bloemenmengsels van DCM zijn beschikbaar in een handige strooidoos! Je vindt deze bij ons in de winkel, in de gang met zaden en potgrond. 

bron: dcm