Tips voor de mooiste kerstboom

O denneboom, o denneboom... Met deze tips komen die wondermooie takken helemaal tot zijn recht!

1. Lichtjes

Begin bij het versieren van je kerstboom eerst met de lichtjes. Zorg ervoor dat ze mooi verdeeld zijn. Laat de lichtjes langs je takken lopen. Hang daarna de slingers en als laatste de decoratie.

Hoeveel lichtjes heb je nodig? Volgens ons kan je er nooit te veel hebben! Maar een handige leidraad vind je in deze tabel:

Hoogte boomAantal lichtjes
90 cm120
120 cm120-180
150 cm180-240
180 cm240-360
210 cm360-480
240 cm480-720
300 cm720

2. Ornamenten

  • Ga voor een egaal kleurenpalet... of juist niet! Durf met kleur te spelen. 
  • Verdeel de verschillende types decoratie en kleuren over de hele kerstboom. Wissel af met vormen en materialen: rond, hoekig, figuur, glans, mat, stof, glas...
  • Probeer ook eens om met droogbloemen of zijdebloemen te werken. 
  • Speel met diepte: hang sommige aan het uiteinde van een tak, en andere dan weer wat dieper in de boom.
  • Zorg er wel voor dat zo veel mogelijk ornamenten hangen, en niet rusten op de tak eronder.
  • Bekijk je kerstboom van op een afstand om kale plekjes op te vullen.

kersttrend 1: Bohemian forest

Wie zou er nu niet eens graag Kerstmis vieren in een houten chalet in het bos? Met warme bruine kleuren in combinatie met paars, groen, goud en gebroken wit, kunstbloemenslingers en een mix van effen en print, creëer je al snel een gezellige vintage chalet-look 😍

kersttrend 2: Christmas en rose

Kies je voor een romantische roze kerst dit jaar? Meng dan bloemen met verschillende roze en bordeaux tinten, pluimen, parels en glitter voor een weelderige kerst!

kersttrend 3: Classic christmas

Een klassieke kerst met warme rode, gouden, witte en zwarte tinten zorgt voor een chique sfeer, met ornamenten die herinneringen van vroegere kerstfeesten oproepen. Knusse nostalgie ten top!

kersttrend 4: Frozen lake

Met een bevroren sneeuwlandschap als inspiratie, kiezen we vooral voor witte, zilveren en blauwe tinten. Ook bosdiertjes en geglazuurde glitter mogen niet ontbreken. Een natuurlijke en frisse look die de stille natuur in de kijker zet.

3. De voet wil ook wat

Vergeet de voet van je boom niet. Kies een decoratieve pot, of verberg de voetjes van je namaakkerstboom met een mooie doek, nepsneeuw, een voetrok of houtblokjes bijvoorbeeld. Een kleinere boom kan je ook op een tafeltje zetten.

De kerstboom zelf

Natuurlijk moet je eerst de kerstboom zelf uitkiezen. Zowel in de kunst- als echte kerstbomen heb je verschillende types en formaten: groot, breed, smal, aantal takken, met wortels, potgekweekt, gezaagd...

Kom langs in onze winkel voor advies op maat!