Tips voor de mooiste kerstboom

O denneboom, o denneboom... Met deze tips komen die wondermooie takken helemaal tot zijn recht!

1. Lichtjes

Begin bij het versieren van je kerstboom eerst met de lichtjes. Zorg ervoor dat ze mooi verdeeld zijn. Laat de lichtjes langs je takken lopen. Hang daarna de slingers en als laatste de decoratie.

Hoeveel lichtjes heb je nodig? Volgens ons kan je er nooit te veel hebben! Maar een handige leidraad vind je in deze tabel:

Hoogte boomAantal lichtjes
90 cm120
120 cm120-180
150 cm180-240
180 cm240-360
210 cm360-480
240 cm480-720
300 cm720

2. Ornamenten

  • Ga voor een egaal kleurenpalet... of juist niet! Durf met kleur te spelen. 
  • Verdeel de verschillende types decoratie en kleuren over de hele kerstboom. Wissel af met vormen en materialen: rond, hoekig, figuur, glans, mat, stof, glas...
  • Probeer ook eens om met droogbloemen of zijdebloemen te werken. Bijvoorbeeld gespoten eucalyptus, katoentakken, gipskruid... Je kan zelfs met echte planten en bloemen werken, zolang die niet te veel water moeten krijgen/mooi indrogen. Zoals bijvoorbeeld vetplantjes en hortensias. 
  • Speel met diepte: hang sommige aan het uiteinde van een tak, en andere dan weer wat dieper in de boom.
  • Zorg er wel voor dat zo veel mogelijk ornamenten hangen, en niet rusten op de tak eronder.
  • Bekijk je kerstboom van op een afstand om kale plekjes op te vullen.

kersttrend 1: golden naturals

Met een vleugje goud is niets fout 😉 Combineer met beige en bruine tinten, hout en keramische texturen voor een harmonieuze en feestelijke kerstboom.

kersttrend 2: romantic christmas

Met bloemrijke weelde, zachte roze en groene tinten en glazen figuurtjes geef je je woonkamer de uitstraling van een luxueuze balzaal. 

kersttrend 3: santa's christmas

Een klassieke kerst met notenkrakers, rode en gouden tinten en ornamenten met een vleugje nostalgie.

kersttrend 4: winter morning

Een sneeuwlandschap met een bevroren meer vormt de inspiratie van deze kerstboom. Gebruik blauwe en witte tinten voor een winterfrisse look.

kersttrend 5: fairy forest

Vrolijke elfjes, bosfiguurtjes en groene, bruine en paarse tinten geven je kerstboom een magische sfeer.

kersttrend 6: modern christmas

Een strakke kerstboom creëer je met eenvoudige ornamenten in witte, beige, groene of zwarte tinten, plooifiguren en warme twinkellichtjes. 

3. De voet wil ook wat

Vergeet de voet van je boom niet. Kies een decoratieve pot, of verberg de voetjes van je namaakkerstboom met een mooie doek, nepsneeuw, een voetrok of houtblokjes bijvoorbeeld. Een kleinere boom kan je ook op een tafeltje zetten.

4. de geur

Wil je die heerlijke geur van je echte kerstboom extra benadrukken, of je kunstkerstboom de geur van een echte kerstboom geven? Gebruik dan onze geurornamenten! We hebben ze in 2 verschillende geurtjes. 

De kerstboom zelf

Natuurlijk moet je eerst de kerstboom zelf uitkiezen. Zowel in de kunst- als echte kerstbomen heb je verschillende types en formaten: groot, breed, smal, aantal takken, met wortels, potgekweekt, gezaagd...

Kom langs in onze winkel voor advies op maat!