Tips tegen wespenoverlast

Op zoek naar zoetigheid

De werksters voorzien de larven van voedzame insecten, en als dank krijgen zij hiervoor zoete vloeistof. Wanneer de koningin stopt met het leggen van eieren, komen er geen larven meer, en zijn de werksters dus werkloos. De werksters gaan daarom uit verveling op zoek naar frisdrank en andere zoetigheid, om toch nog aan zoete vloeistof te komen.


Wat kan je doen tegen wespenoverlast?

Het is belangrijk om rustig te blijven wanneer je wespen ziet. Een wesp is er niet op uit om mensen te steken. Sla de wespen ook niet dood, want dan komt er een geurstof vrij die andere wespen registreren en ervoor zorgt dat ze agressief worden. Het is beter om de wespen met rust te laten.

Met deze tips heb je er niet te veel last van in je tuin:  

Wazzzpaway wespenverschrikker

Een wesp heeft zijn eigen territorium. Wanneer wespen een ander nest zien, zullen ze daar niet snel bij in de buurt komen. Wespen bouwen hun nest meestal niet binnen een straal van 60 meter van een ander nest. De Wazzzpaway wespenverschrikker ziet eruit als een wespennest, dus door deze in je tuin te hangen, zullen de wespen weg blijven. Deze manier van wespen verjagen is diervriendelijk, en houdt wespen op een veilige afstand van je drankje. 

decoratieve wespenpot

Een andere manier om minder overlast te hebben is door wespen in de val te lokken. Lok de wespen naar de wespenpot in plaats van naar je drankje, door de wespenpot te vullen met een beetje limonade, suikerwater of azijn. Wij raden aan de pot op te hangen op een plek waar je niet zit. Door de wespen naar de andere kant van de tuin te lokken, vliegen ze daar in de wespenpot en is er minder overlast in het gedeelte waar je gezellig in de tuin zit. Eens de wesp in de pot zit, geraakt hij er niet meer uit.

Wespenval

Deze herbruikbare wespenval is vervaardigd uit kunststof met professionele, naturlijke, vloeibare lokstof op basis van fructose. De stof trekt naast wespen ook vliegen aan. De lokstof is ook apart te verkrijgen. 

je vindt al deze producten bij tuincenter lissens

Kom bij ons je wespenval of wespenverschrikker halen (zolang de voorraad strekt).

We blijven de hele zomer open volgens onze gewone openingsuren.

bronnen: Esschertdesign.com, edialux.be