Geniet van de zomer met geraniums

(Her)ontdek de veelzijdigheid van de geranium, een kleurrijke zomerbloeier die gemakkelijk te onderhouden is. 

Tagline

Volop variatie 

De geranium heeft een mooi groen blad en prachtige bloemen die wit, roze, rood, lila of paars kunnen zijn. De laatste jaren zijn er ook heel wat nieuwe cultivars ontwikkeld in tal van vormen en kleurschakeringen. Van ronde tot puntige bloemen en van enkele tot dubbele bloemen. 

De plant wordt ingedeeld in verschillende groepen waaronder de hanggeranium, de staande geranium en de Franse geranium. Deze geraniums hebben elk een eigen groeiwijze en maar bloeien allemaal zeer uitbundig. 

Zo zorg je ervoor dat je geranium mooi bloeit

  • Voor een uitbundige bloemenzee zet je de geranium best in de zon of halfschaduw. 
  • Geef regelmatig water en eens per twee weken plantenvoeding. 
  • Verwijder ook regelmatig de uitgebloeide bloemen. De geranium maakt namelijk constant nieuwe knoppen aan tot in het najaar!

Laat je geranium schitteren op je terras of balkon met deze trends

Wil je je terras of balkon opfleuren maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Laat je inspireren door de volgende trends met geraniums en tover je buitenruimte om tot een prachtige plek om te ontspannen. 

  • Ga voor kleur: een kleurrijke plek om de zomer te vieren, daar wordt een mens blij van. Geraniums zijn daar perfect voor want, ze zijn er in veel verschillende kleuren als rood, roze, violet, lila, zalm en oranje. Voor een krachtig effect zet je een aantal potten bij elkaar en maak je vrolijke combinaties.   
  • Combineer met groente- en kruidenplanten: net zoals geraniums hebben mediterrane kruiden, tomaten en paprika’s veel zon nodig. De combinatie van bloemen, geur en smaak zorgt voor veel plezier.

Bron: Groen van bij ons