3x kamerplanten voor je badkamer

In elke ruimte waar voldoende licht is, past wel een plant. Zelfs in de badkamer. Ze houden de ruimte fris en fleurig en door de hoge vochtigheidsgraad gaat de badkamer ook nog eens heerlijk ruiken. Je kiest voor je badkamer dus best planten die goed tegen deze hoge vochtigheidsgraad kunnen, en het ook graag lekker warm hebben. Met deze drie kan je niet fout gaan:

aloë vera

Aloë komt uit Afrika en is op het hele continent én op het Arabische schiereiland te vinden. Het verbaast dus niet dat ze in warme omstandigheden kan overleven. Een ideale plant voor in de badkamer, waar het net een tikkeltje warmer is dan in de rest van het huis.

Hoe een Aloë vera verzorgen?

De Aloë is een makkelijke plant om te onderhouden: één keer in de twee weken water geven volstaat. Opgelet: deze plant houdt niet van natte voetjes. Zorg ervoor dat de grond wat opdroogt tussen de gietbeurten. Deze kamerplant zet je liefst zo dicht mogelijk bij het raam want ze houdt van zonlicht.

Sanseveria

De Vrouwentong of Sanseveria is een onverwoestbare krachtpatser die afkomstig is uit de woestijn. Deze plant is bijna niet dood te krijgen want hij doet het goed in erg droge en warme omgeving.

Hoe een Sanseveria verzorgen?

Aan de Sanseveria heb je geen werk. Deze kamerplant overleeft op weinig water. Zorg ervoor dat de aarde goed opdroogt tussen gietbeurten. De Sanseveria zet je in het licht maar niet in de volle zon dus best niet tegen het raam. 

Lepelplant

Oorspronkelijk komt de Lepelplant (Spathiphyllum) uit de tropische regenwouden van Venezuela en Colombia. Die vochtige, warme omgeving benader je het dichtst in de badkamer, waar deze plant dan ook floreert.

Hoe een Lepelplant verzorgen?

In de zomer houd je de aarde vochtig. In de winter heeft een Spathiphyllum minder water nodig. Bovendien weet je precies wanneer hij dringend water nodig heeft: als hij al een tijdje droog staat, liggen zijn bladeren slapjes langs zijn pot. Geef je hem wat water, dan zullen zijn bladeren weer fier en krachtig de lucht ingaan.

Bron: Groen van bij ons