Lente Opendeur

21/02/2024

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart organiseren wij onze Lente Opendeur, met tal van leuke activiteiten en voorjaarsinspiratie voor je huis en tuin: 

zo - 14u

1. pop-up bar

Op zondag is onze pop-up bar geopend in de seizoensserre vanaf 14u! Geniet van een gratis frisdrank, koffie of thee op vertoon van je Lissens kaart. 

zo 17/03 - 13u

2. natuurwandeling "Zaai nu een mooie én nuttige tuin"

Natuurgids Arnaud Crabbe neemt je mee op wandel langs het wachtbekken in de buurt van ons Tuincenter. Hij zal o.a. uitleg geven over

 • het belang van biodiversiteit in je tuin 
 • hoe je wilde bestuivers zoals bijen kan verwennen in je tuin
 • wat de voordelen zijn van nuttige insecten voor je moestuin
 • waarom een bloemenweide in je tuin niet alleen mooi maar ook zeer nuttig is

De wandeling start op zondag 17 maart om 13u en duurt ongeveer 2 uur, met start- en eindpunt op de parking aan ons Tuincenter. Na afloop krijg je een gratis drankje. De wandeling is gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven via dit formulier: 

zo 17/03 - 15u

Infosessie “Aan de slag met fruitbomen en kleinfruit in je tuin”

Fruithof-expert Jan Van Walsem geeft meer info over fruitbomen en kleinfruit, en hoe je dit kan aanpakken in je eigen tuin. Je eigen fruit kweken heeft veel voordelen: met fruitbomen in je tuin kan je genieten van vers fruit van het seizoen, en van mooie bloesems in het voorjaar. Lekker, mooi om naar te kijken, ecologisch én goed voor je portemonnee, want je hoeft geen fruit meer te kopen in de supermarkt. 

De infosessie start op zondag 17 maart om 15u in onze seizoensserre en duurt ongeveer 1 uur. Deelname is gratis, maar we vragen wel om je op voorhand in te schrijven via dit formulier: 

zat & zo 

4. inspiratietips doorheen onze winkel

Onze medewerkers hebben opnieuw fleurige voorjaarsinspiratie voor je gemaakt: je vindt onze decoratietips en demobloemstukjes doorheen de winkel, samen met de materialen om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

zat & zo

5. lentezoektocht voor kids

Breng je je kinderen mee naar onze winkel? Dan kunnen ze deelnemen aan onze lentezoektocht! Zij amuseren zich en leren iets bij over bloemen en planten, terwijl jij rustig kan shoppen. Je vindt het deelnameformulier aan de ingang van de winkel. Zoek langs het aangeduide parcours naar ons vosje en beantwoord zijn vragen. Vind je het puzzelwoord? Geef dan je ingevulde deelnameformulier af aan de kassa en je krijgt een beloning!

zat & zo

6. Paaseitjeswedstrijd

Doe mee met onze Paaseitjeswedstrijd aan de kassa en maak kans op leuke prijzen: 

 • Grabbel een paaseitje uit onze wedstrijddoos
 • Trek je een paaseitje met een goud, wit, groen of brons papiertje? Dan win je een leuke prijs!
 • Trek je een andere kleur? Dan kan je nog altijd genieten van het lekkere paaseitje 😉

wedstrijdreglement

 • Deze wedstrijd loopt van 16/3/2024 tot en met 17/3/2024 bij Tuincenter Lissens - Steenweg op Lebbeke 14, 1745 Opwijk (organisator) tijdens de openingsuren van de winkel.
 • Deelnemen doe je aan de kassa door onder toezicht van een medewerker van Tuincenter Lissens 1 paaseitje uit de wedstrijddoos te grabbelen
 • Enkel betalende klanten kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Per kasticket kan 1 persoon een paaseitje grabbelen om kans te maken op een prijs. 
 • Welke prijs aan de paaseitjes met gouden, wit, brons of groen papiertje is gekoppeld wordt bepaald door Tuincenter Lissens en kan variëren afhankelijk van de voorraad van de prijzen. Zolang de voorraad strekt.
 • Het is niet mogelijk om een prijs om te ruilen voor een ander artikel.