Achter de schermen met onze collega Jo

05/07/2023

  • Home
  • Nieuws
  • Achter de schermen met onze collega Jo

Maak kennis met Jo, momenteel druk aan het werk om onze decoratieafdeling voor te bereiden op… de Kerstperiode (ja, zo gaat dat in een tuincentrum tijdens de zomer 😅)! 

WAT IS JE FUNCTIE BIJ TUINCENTER LISSENS?

"Ik werk voornamelijk in de decoratie-afdeling, maar word eigenlijk overal ingezet: bij de planten, potterie, op de zondagse Markt in Dendermonde, en op drukke momenten ook bij de bloemen en aan de kassa.”

HOE LANG WERK JE AL BIJ LISSENS?

“Binnenkort (25 juli) één jaar. Hiervoor heb ik lang als schilder gewerkt. Daarna heb ik me omgeschoold en een tijdje in de zorg gewerkt.”

HOE ZIET JE WERKDAG ERUIT?

“Als ik aankom, bespreek ik eerst met Veronique (Lissens) op welke afdeling ik die dag word ingezet en wat er moet gebeuren. Als ik in de decoratie sta, is dat bijvoorbeeld nieuwe producten prijzen en in de winkel zetten, herdecoreren, of zoals nu kasten schilderen ter voorbereiding van de nieuwe najaars- en kerstdecoratie. Als er nieuwe planten binnenkomen, help ik om deze te labelen en uit te zetten. En ondertussen sta ik de klanten bij met raad en daad."

WAT VIND JE HET LEUKST AAN JE JOB?

“De afwisseling, het is nooit eentonig. Het contact met klanten, plantjes verzorgen… En natuurlijk ook de toffe sfeer onder de collega’s, dat maakt het hier een hele fijne plek om te werken.”

WAT IS JE FAVORIETE LISSENS-PRODUCT?

“Dan toch de planten, zowel buitenplanten als kamerplanten. Ik ben fan van terrariums en ik maak ze zelf in mooie grote schalen en vazen. Wanneer ik planten die het moeilijk hebben in een terrarium plant, komen ze er terug door, en dat vind ik geweldig: iets te zien groeien. Ik ben altijd benieuwd als er nieuwe planten binnenkomen in de winkel, dan ga ik kijken op de karren of er speciallekes tussen zitten: hoe exclusiever, hoe liever.”