Achter de schermen met onze collega Elien

01/02/2024

  • Home
  • Nieuws
  • Achter de schermen met onze collega Elien

Een vertrouwd gezicht in onze winkel, maak kennis met Elien van de snijbloemenafdeling:

Wat is je functie bij Tuincenter Lissens?

“Ik werk op de snijbloemenafdeling. Dat betekent veel boeketten maken, bestellingen klaarzetten en de wekelijkse / maandelijkse bloemenabonnementen voor klanten en bedrijven bijhouden.” 

Hoe lang werk je al bij Lissens?

“Sinds 2009, 15 jaar dus ondertussen! Ik ben momenteel de collega die hier het langst werkt (behalve Luc en Veronique natuurlijk). En dat terwijl ik ben gestart als tijdelijke interim voor 2 weken uitpak. Ze waren toen op zoek naar vaste medewerkers, dus na die 2 weken mocht ik blijven en zo ben ik in de bloemen gerold. Ik heb hier alles al doende geleerd, want ik had voordien nog geen ervaring met boeketten maken.” 

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Eerst controleer ik de bestellingen voor die dag en zet ik ze klaar. Daarna maak ik reeksen boeketten in verschillende kleuren, prijsklasses, vaasschikkingen... Ik mag zelf de samenstelling van de boeketten kiezen op basis van de bloemen die Luc heeft aangekocht. Ik zorg ook voor de inrichting van de verkoopsruimte van de snijbloemen, en help klanten met hun vragen. Soms spring ik bij op een andere afdeling waar nodig, aan de kassa bijvoorbeeld.”

Wat vind je het leukst aan je job?

“Creatief bezig zijn, mooie boeketten maken, de afwisseling. En natuurlijk de samenwerking met mijn collega Alex die ook op de snijbloemenafdeling werkt (lacht) en alle andere collega’s!”

Wat is je favoriete Lissens-product?

“Zoals je wel kon raden ben ik fan van de snijbloemen he! Ik hou het meest van ronde boeketjes, minder van veldboeketten. Zeker als er speciale bloemen zijn, bijvoorbeeld een Protea of Viburnum, seizoensbloemen die je niet het hele jaar door ter beschikking hebt.”

Wat krijg jij graag voor Valentijn? Een boeketje, of juist iets anders?

“Dan ga ik toch weer voor bloemen - al mag een leuk reisje ook altijd (lacht)! Want ik krijg eigenlijk niet zo vaak bloemen, juist omdat ik in een bloemenwinkel werk. Ik kan het aantal boeketten dat ik op die 15 jaar dat ik hier werk kreeg, bijna op 1 hand tellen denk ik. Ik koop wel af en toe bloemen voor mezelf, vooral losse snijbloemen dan, zoals een pakje tulpen. Voor Valentijn mag het voor mij een kleurrijk boeket met speciale bloemen zijn, niet de traditionele ruiker rode rozen.” 

Cadeautips valentijn

Op zoek naar inspiratie voor je Valentijnscadeau? We geven je graag onze tips!