Achter de schermen met onze collega Alex

29/12/2022

  • Home
  • Nieuws
  • Achter de schermen met onze collega Alex

Je hebt hem ongetwijfeld al eens gezien in onze winkel of horen fluiten wanneer je voorbij onze werkplaats wandelde: maak kennis met onze collega Alex. 

Wat is je functie bij Tuincenter Lissens?

“Ik ben verantwoordelijk voor de snijbloemen, bloemstukken en bestellingen.”

 

Hoe lang werk je al bij Lissens?

“Ongeveer 5 jaar. Sinds ik ben afgestudeerd aan de Tuinbouwschool met een specialisatie in bloemsierkunst, heb ik altijd in de bloemensector gewerkt. Ik ben zelf ook 14 jaar zelfstandige geweest.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

"Ik bekijk welke bestellingen zijn binnengekomen, en overleg met mijn collega’s van de bloemenafdeling wie wat doet. Dat gaat dan over bloemstukken voor begrafenissen, feesten, evenementen, en bestellingen voor huwelijken (bruidsboeketten, corsages…). Als er tijd is, help ik heel af en toe mee boeketten maken voor in de winkel, vooral de grotere boeketten dan. Op basis van de bestellingen geef ik ook door aan Luc (Lissens) of er speciale bloemen of bloemschikmaterialen moeten aangekocht worden."  

Wat vind je het leukst aan je job?

“Mijn collega Elien van de snijbloemen (lacht), en alle andere collega’s! Ook de interactie met de klanten en het creatieve aspect vind ik plezant.”

 

Wat is je favoriete Lissens-product, of wat maak je het liefst met bloemen?

“Dat is moeilijk, ik heb niet echt een favoriet. Het leuke is dat ik heel gevarieerde dingen mag maken, van klassiek grafwerk tot nieuwe trends in veldboeketten bijvoorbeeld.”

Wil je een mooi bloemstukje of boeketje van Alex?

Kom langs in onze winkel of bestel via onze webshop!