Achter de schermen met Luc Lissens

07/10/2021

Benieuwd wie onder andere de bloemstukken voor Allerheiligen ontwerpt? Maak kennis met Luc Lissens!

Wat is je functie bij Tuincenter Lissens?

“Ik ben mede-zaakvoerder.”

 

Hoe lang werk je al bij Lissens?

“Al heel mijn leven eigenlijk! Ik ben hier opgegroeid tussen de bloemen en de planten. Ik heb gestudeerd aan de Tuinbouwschool in Melle en daarna het diploma van meesterbinder-florist behaald in Vught (Nederland), wat betekent dat ik een erkend bloemsierkunstenaar ben. Mijn zus Veronique en ik zijn ondertussen de 3e generatie die de zaak leiden.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“ ‘s Ochtends ga ik naar de veiling. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor de aankoop van al het ‘verse’ materiaal, de bloemen, binnen- en buitenplanten dus. In de winkel zelf begeleid ik mee het personeel. Af en toe help ik met bloemstukken maken, zoals nu voor Allerheiligen: ik bekijk welke materialen beschikbaar zijn, en creëer de modellen. Momenteel gaat een deel van mijn tijd ook naar de opvolging van de werkzaamheden voor de uitbreiding van het buitengedeelte van de winkel. We zijn hier nu volop mee bezig, zodat we in het voorjaar kunnen starten met een vernieuwde buitenplantenafdeling.”

Wat vind je leuk aan je job?

“Samenwerken met gepassioneerde mensen en deel uitmaken van een team, dat geeft mij veel voldoening!”

 

 

Wat is je favoriete Lissens-product?

“Het is moeilijk om eentje te kiezen. Wat ik vooral leuk vind, is dat je constant nieuwe materialen en producten kan ontdekken. Onze sector staat niet stil, en ook uit de input van onze medewerkers leren we veel. Regelmatig doen we veranderingen aan het assortiment in de zaak, wat het ook boeiend houdt voor onze klanten.”

 

Bloemstukje voor Allerheiligen bestellen? Dat kan in de winkel of via onze WEBSHOP.