Achter de schermen met onze collega Sonja

05/02/2023

  • Home
  • Nieuws
  • Achter de schermen met onze collega Sonja

Hard aan het werk om onze nieuwe voorjaarscollectie een mooi plekje te geven: maak kennis met Sonja, onze collega van het decoratieteam!

Wat is je functie bij Tuincenter Lissens

"Ik werk in de decoratie-afdeling. Ik ben dus verantwoordelijk voor de winkelinrichting en het uitpakken en prijzen van alle decoratie-artikelen, om ze dan daarna een mooie plaats in de winkel te geven. Regelmatig spring ik bij in de bloemen-, planten- of potterie-afdeling."

 

Hoe lang werk je al bij Lissens?

"Ongeveer 6 jaar. Na mijn bachelor in de plastische en beeldende kunsten ben ik in een tuincentrum aan de slag gegaan, en sindsdien altijd in deze sector gebleven. Kennis van interieur en decoratie had ik al dankzij mijn studies, de kennis van planten en bloemen heb ik al doende geleerd."

Hoe ziet je werkdag eruit?

"Mijn dag start met overleg: ik bespreek met Veronique (Lissens) in welke afdeling ik die dag word ingezet en wat er moet gebeuren. In de decoratie-afdeling krijg ik binnen de afgesproken structuur meestal carte blanche voor de inrichting. In welke afdeling ik sta, hangt wat af van het seizoen. Zo zijn we nu volop bezig met het uitzetten van de nieuwe lentecollectie en zijn er dus grote veranderingen en veel werk. Maar ook tussendoor is het belangrijk dat de winkel mooi en proper blijft. Soms mag ik mee een deel van de collectie uitkiezen bij de leverancier. Het is handig om te weten wat voor producten er wanneer zullen binnenkomen, want zodra je de stijl en het volume van de producten kent, kan je al op voorhand nadenken over welke plaats ze kunnen krijgen in de winkel." 

 

Wat vind je het leukst aan je job?

"Decoreren en inrichten, en mijn afdeling mooi maken en proper houden. Het is ook altijd plezant om positieve reacties te krijgen van klanten, én om te zien dat producten die je mooi geëtaleerd hebt, gesmaakt worden. Mijn job is eigenlijk mijn hobby, want ook in mijn vrije tijd geniet ik ervan om het thuis gezellig in te richten." 

Wat is je favoriete Lissens-product?

"Producten van het merk Zusss vind ik altijd heel leuk. Het is een jong en vernieuwend merk dat altijd mee is met de laatste trends. Ook Mica is een tof merk, eens iets anders dan de meer traditionele merken in onze winkel, iets strakker qua design."

 

 

Wat krijgt jij het liefst voor Valentijn, bloemen of iets uit de deco?

"Voor Valentijn dan toch liefst bloemen of een plantje (lacht). Ook gewoon omdat ik dat weinig krijg, mensen gaan er precies van uit dat je dat zelf vaak koopt als je in een tuincentrum werkt. Maar voor mezelf koop ik dan vaker decoratie." 

Kom onze vele deco-merken ontdekken