Achter de schermen met onze collega Erna

01/06/2023

  • Home
  • Nieuws
  • Achter de schermen met onze collega Erna

Wil je een feestelijk veldboeket, of zoek je advies over de tuin of moestuin? Dan ben je bij onze collega Erna aan het juiste adres!

Wat is je functie bij Tuincenter Lissens?

“Ik werk op de snijbloemenafdeling. Ik maak vooral (veld)boeketten en soms ook bloemstukken. Af en toe spring ik bij op de buitenplantenafdeling.”

Hoe lang werk je al bij Lissens?

“Bijna drie jaar. Eerst als vaste medewerker, nu (sinds ik met pensioen ben) een paar dagen per week als flexi-jobber. Voordien heb ik 15 jaar in Mechelen in een bloemenwinkel gewerkt. Daar heb ik al doende boeketten leren maken. Mijn interesse voor bloemen en de tuin is mij van kinds af aan met de paplepel meegegeven, want mijn ouders hielden enorm van de natuur. Als tiener zat ik in een natuurvereniging, dan trokken we vaak het veld in. Doorheen de jaren heb ik veel cursussen gevolgd, bij Natuurpunt bijvoorbeeld. Ik werk ook als vrijwilliger als schoolmoestuincoach, en ik volg een opleiding voor ‘Tuinranger’.” 

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik overleg met mijn collega’s zodat ik weet op welke afdeling ik die dag wordt ingeschakeld. Meestal is dat dus bij de snijbloemen. Dan kijk ik welke bloemen er binnengekomen zijn. Het liefst maak ik veldboeketten, omdat ik persoonlijk vind dat deze natuurlijker en royaler overkomen dan een klassiek rond boeket. Voor de veldboeketten worden er altijd speciale bloemen besteld, dus daarmee ga ik aan de slag om een aantal reeksen te maken. Ik krijg de vrijheid om de boeketten zelf samen te stellen.” 

Wat vind je het leukst aan je job?

“Creatief bezig zijn, met mooie materialen mogen werken, en trots kunnen zijn op het eindresultaat. Een boeket bloemen maakt mensen blij, en daar word ik ook vrolijk van!”

Wat is je favoriete Lissens-product?

“Als ik mag kiezen, dan koop ik het liefst vaste planten voor mijn tuin - zoals inheemse planten en bijenlokkers - en kruiden en zaden voor de moestuin. Ik houd mijn eigen tuin zo duurzaam en biodivers mogelijk, en amuseer me met moestuinieren. Ik heb geen grote tuin, maar zelfs met enkel wat kruiden en kleinfruit heb je al een lekkere oogst. Het is gezond en het geeft me voldoening: niets leuker dan ‘s ochtends in je tuin verse bessen te plukken voor bij het ontbijt, of een slaatje te maken met wat verse sla en tuinkers om mee te nemen naar het werk. Als ik er dan nog een eetbaar bloemetje op leg, zijn de collega’s gegarandeerd jaloers op mijn lunch (lacht).” Daarom ben ik ook heel enthousiast over de nieuwe Klimaatroute bij Lissens. Ik vind het belangrijk dat klanten kunnen zien dat je met een aantal kleine ingrepen in je eigen tuin een waardevolle stap kan zetten om de natuur te helpen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Onlangs mocht ik een klas schoolkinderen langs onze Klimaatroute loodsen, om hen dingen bij te leren over het klimaat en de tuin. Jong geleerd is oud gedaan, hoop ik dan: liefde voor de natuur is mij ook als kind bijgebracht, dus ik weet dat dat impact kan hebben.” 

Meer weten over onze klimaatroute? 

Kom het ontdekken in onze winkel!