Vegan verzorging voor jouw planten

Wat is er logischer dan plantaardige producten voor je planten? Van meststof tot potgrond: de DCM VEGAN-lijn heeft alles om je binnen- en buitenplanten natuurlijk te verzorgen.

Je eet en leeft veganistisch? Dan is het maar meer dan logisch dat je ook vegan kunt tuinieren. En dat kan vanaf nu. De DCM VEGAN-lijn werd speciaal ontwikkeld voor vegan tuiniers, en voor al wie begaan is met het welzijn van onze aarde.

100% plantaardig en natuurlijk

Wat precies het verschil is met reguliere potgronden en meststoffen? De VEGAN lijn bevat enkel plantaardige en natuurlijke ingrediënten, en geen dierlijke grondstoffen of toevoegingen. Je herkent de vegan producten aan het ‘100% vegan' logo op de verpakking. Maar verder verandert er voor jou als tuinier niets. Je gebruikt de vegan producten op precies dezelfde manier en met even groot gemak als je al gewend was. Alleen verzorg je je planten nu nog een stukje milieubewuster. En dat past precies bij jouw vegan levensstijl.

Duurzame én lokale ingrediënten

De vegan meststoffen zijn opgebouwd uit duurzame, lokale ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals cacaodoppen, meel van oliekoeken (soja), vinasse-extracten, tarweglutenmeel, maisglutenmeel, meel van oliekoeken (druivenpitten), natuurfosfaat… Stuk voor stuk plantaardige ingrediënten, grotendeels afkomstig uit resten van de (plantaardige) voedingsindustrie. Die krijgen op die manier een tweede leven, en keren zo terug naar waar ze vandaan komen: de natuur. Een prachtige vorm van recyclage, en goed voor de aarde. Als wij goed voor haar zorgen, is zij goed voor ons, en voor de generaties van morgen.

Vegan verzorging voor al je planten

De DCM VEGAN-lijn telt maar liefst drie soorten voeding én een universele vegan potgrond. Je vindt ze, heel bewust, in kleine verpakkingen, op maat van kleine (stads) tuintjes, binnentuiniers en balkons. Zo koop je als bewuste tuinier ook nooit te veel.

In ons tuincentrum vind je volgende vegan producten van DCM: 

DCM Vegan Plantenvoeding Groene & Bloeiende planten

Een zachte, milde voeding voor al je binnen- en buitenplanten.

  • Kalium en fosfor voor een uitbundige bloei en intense bloemkleuren.
  • Stikstof en magnesium zorgen voor frisgroen blad. 

DCM Vegan Plantenvoeding Groenten & Fruit

  • Bevat precies voldoende kalium (potas) voor stevige en smaakvolle groenten en fruit.
  • Geef in de lente én de zomer, dan valt de oogst nooit stil.

DCM Vegan Vloeibare Plantenvoeding Universeel

  • Een dopje in het gietwater, en je maakt je kamerplanten en terrasplanten instant blij.
  • Voor sterke planten, gezonde wortels, stevige en glanzende bladeren en een rijke bloei. 

DCM Vegan Potgrond Universeel

  • In de plaats van turf bevat deze potgrond kokos, houtvezel, groencompost en schorscompost.
  • Goed voor een luchtige potgrond die voeding en water op een evenwichtige manier vasthoudt voor je planten.
  • Het extra zeewiermeel vult hun dagelijkse voedingsbehoeften aan.