Tips voor je kersttuin én originele kerstcadeaus

In je woonkamer krijg je de kerstsfeer ongetwijfeld al à point, maar wat met je tuin? Met deze tips trek je die gezellige kerstwarmte door naar buiten. Bovendien kan je er ook enkele originele cadeau-ideetjes uithalen.

1. Feestje buiten? Hou het warm

Ontvang je tijdens de feestdagen je bezoekers liever buiten? Maak het gezellig rond een vuurschaal of buitenkachel. 

Leuk als cadeau is een marshmallow koker met een marshmallow pin.

2. Vergeet de vogels niet

Leg de vliegende bezoekers van je tuin ook in de watten: voorzie een vogelhuisje of vetbollen, en gebruik voederhangers als kerstornamenten in je bomen of hagen. Want niets zo ontspannend als vogels spotten vanuit je luie zetel. Bovendien kan je met enkele vogelvriendelijke producten een origineel kerstcadeau samenstellen, en krijg je bij aankoop van een Esschert vogelhuisje de vetbollen er gratis bij!

3. Lichtjes, lichtjes, en nog eens lichtjes

Met deze donkere dagen kan je (voor)tuin wel wat extra licht gebruiken. Zet bijvoorbeeld een kleine kerstboom met lichtslinger in naast de deur. Zowel jij als je buren zullen ervan genieten. 

Als je kiest voor LED-verlichting, verbruik je trouwens minder energie dan je denkt!

4. Winterbloeiers

Met een explosie van frisse kleuren maken deze winterbloeiers van je tuin een kleurrijk paradijs:

  • Helleborus of kerstroos is een manusje-van-alles. In de tuin kan deze plant deel uitmaken van een prachtige border en je tuin opfleuren met haar prachtige bloemen. Maar je kan de Helleborus ook in een pot op het terras of balkon zetten. En alsof dat nog niet genoeg was, kan je de Helleborus ook perfect combineren met andere planten in een frisse winterse bloembak. 
  • Skimmia is een echte terrastopper voor de winter en vroege lente. De heester heeft een aantrekkelijk blad, geurende bloemen en felgekleurde bessen. Skimmia is ook erg decoratief in volle grond, in de siertuin, of als lage haag.
  • Bergthee is een kleine plant met rode, roze of witte bessen en past mooi in een bloembak. In volle grond groeit bergthee uit tot een mooie bodembedekker.

Dus misschien kan je in plaats van een kamerplant of bloemetje eens een winters bloembakje cadeau geven?

    Bronnen: Groen van bij ons